Βασίλειος Γ. Καρταλτζής

O δικηγόρος – εργατολόγος Βασίλειος Καρταλτζής, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ιδρυτής του δικηγορικού γραφείου «Βασιλείου Καρταλτζή και Συνεργατών» στη Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία.

Φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ απέκτησε το πτυχίο Νομικής στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επίσης φοίτησε στο διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου, και εκπόνησε την διατριβή του. Εν συνεχεία ενεγράφη στο τμήμα Διδακτορικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Νομική Σχολή, στο Εργατικό Δίκαιο.

Παράλληλα, και ενώ είχε ήδη ιδρυθεί το δικηγορικό του γραφείου και είχε αναπτύξει συνεργασίες σε όλους τους τομείς δικαίου και στα περισσότερα σημεία της επικράτειας, εκπόνησε διάφορες μελέτες, που έχουν δημοσιευτεί στα νομικά περιοδικά (βλ. σχετική ενότητα) ενώ συμμετείχε και συνέγραψε  μαζί με γνωστούς εργατολόγους το σύγγραμμα «ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ – ΑΤΟΜΙΚΟ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ – ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ». Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2005.

Παράλληλα, έχει δραστηριότητα και ως εισηγητής σε συνέδρια και σεμινάρια Εργατικού Δικαίου , παραδίδοντας σχετικές εισηγήσεις σε στελέχη εταιριών, ενώ έχει συνεργαστεί ως εισηγητής και με το πανεπιστημιακό ίδρυμα ACT.

Χειρίζεται την γερμανική γλώσσα σε επίπεδο μητρικής γλώσσας, ενώ έχει άπταιστη γνώση αγγλικών.

Μέχρι σήμερα έχει επιτύχει σημαντικές δικαστικές αποφάσεις σε διάφορους τομείς, του αστικού, εμπορικού και εργατικού δικαίου (ατομικού και συλλογικού), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες διαπραγματεύσεις συλλογικών συμβάσεων.  Παρίσταται προς εκπροσώπηση ιδιωτών αλλά και γνωστών εταιριών, πολυεθνικών και ΝΠΔΔ.

Εχει διατελέσει σύμβουλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και διατελεί από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Γερμανόγλωσσων Νομικών Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα είναι μέλος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μέλος του Γερμανικού Δικηγορικού Συλλόγου (DAV Griechenland), του  Σωματείου Συνέργεια και του Συλλόγου Φίλων Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.