12681/2013 ΜΠΡ ΘΕΣΣΑΛ

Εργατικές διαφορές. Ο ενάγων κατάρτισε στην Θεσσαλονίκη σύμβαση παροχής υπηρεσιών για να εργαστεί ως επιβλέπων μηχανικός σε έργα που θα αναλάμβανε η πρώτη εναγομένη. Εργάστηκε για ένα διάστημα στην Πελοπόννησο και μετά στην Κρήτη. Κρίθηκε ότι επρόκειτο για σύμβαση εργασίας. Στην σύμβαση συμφωνήθηκε ωράριο, πάγιος μισθός και τελούσε υπό τις οδηγίες της εναγομένης Αμοιβή για εκτός έδρας εργασία. Προϋποθέσεις. Απορρίπτει κονδύλιο αφού η συνήθης εργασία του ενάγοντα ήταν αρχικά η Πελοπόννησος και μετά η Κρήτη. Απορρίπτει αίτημα άρσης

αυτοτέλειας νομικού προσώπου. Δεν συνιστά καταχρηστικότητα η ταύτιση νομικού προσώπου και δεύτερου εναγομένου. Δεν παρατίθενται ιδιαίτερα περιστατικά που να δικαιολογούν την καταχρηστικότητα. Δεκτό κονδύλιο καταβολής εισφορών ΟΑΕΕ. Απορρίπτει αγωγή σε βάρος δεύτερου εναγομένου. Δεκτή εν μέρει ως προς την εταιρεία.

Επικοινωνια

Το δικηγορικό γραφείο Βασιλείου Γ. Καρταλτζή και Συνεργατών είναι στη διάθεσή σας για την επίλυση των νομικών σας ζητημάτων ή την εκπροσώπησή σας ενώπιον δικαστηρίων κάθε βαθμίδας.

Ρωτηστε μας